Generationsskifte på Future Eyewear

Generationsskifte på Future Eyewear

Jan Jonsson grundade Future Eyewear 1984, och har styrt bolaget sedan dess. Nu lämnar han över till sonen Jimmy Hemmingsson.

Publicerad

Future Eyewear har gått från ett enmansföretag till att omsätta över 100 miljoner kronor. En imponerande utveckling som dessutom har accelererat de senaste åren. Grundaren Jan Jonsson har jobbat stenhårt sedan 1984, och nu efter 33 år känner han att det är rätt läge att trappa ner och lämna över styret till sonen Jimmy Hemmingsson

– Det har varit fantastiska år och en otrolig utveckling, säger Janne. Jag startade bolaget med att sälja solglasögon på gator och torg. Idag är vi marknadsledande. Att lämna över vd-posten till min son Jimmy gör att jag kan släppa vissa tunga delar samtidigt som jag jobbar kvar och ansvarar för vissa nyckelområden som tillväxten inom export, teknisk produktutveckling och vissa större kund- och partneravtal.

Jimmy har jobbat länge inom Future Eyewear, så det är naturligt att han tar över. Det började med sommarjobb på lagret och fortsatte som ansvarig för inköp och logistik. Han har också hunnit med en finalplats i TV-programmet Grillmästarna.

– Det skall bli fantastiskt roligt att ta över, säger Jimmy En ny affärsplan är fastställd, och en ny exportstrategi är på gång. Vi planerar för en expansion utanför Nordens gränser. Högsta prio är dock att sätta vår Nordenverksamhet i alla led. Vår nya E-handelsstrategi kommer att ledas av en nyrekrytering, en helt ny tjänst som E-Commerce Manager. Vi går en spännande höst till mötes.

Jimmy går in som vd från 1 september, då Future Eyewear inleder ett nytt verksamhetsår.

 

  • Företagsinformation från Sportregistret
  • Företag: Future Eyewear Group
  • Telefon: 0303-24 33 30
  • Verksamhetsinfo: Future Eyewear Group är grossist av flera egna Svenska varumärken inom sol-, sport-, skid- och läsglasögon med landets mest heltäckande sortiment. Företaget har egen säljkår för att på bästa sätt serva våra kunder över hela landet. Direktleverans sker från eget lager i Kungälv strax norr om Göteborg.
On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

59 kommentarer

Mboi: @Micke jag famlar i mörkret tyvärr. Kanske tvättmaskinstillverkare tvingas bygga in microfiberuppsamlande filter längre fram, och vi lär oss stänga loopen effektivare även för blandfiber så som...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206