Adidas säljer CCM

Adidas säljer CCM

I våras sålde Adidas sitt golfmärke Taylormade och nu gör de samma sak med hockeymärket CCM. Köpare är investmentbolaget Birch Hill Equity Partners.

Publicerad

Robert Zaring

Det har varit känt länge att Adidas vill fokusera på sin kärnverksamhet – skor och kläder – och därför har letat efter nya ägare till sina hårdvaruföretag. Tidigare i år sålde de sitt golfmärke Taylormade för två miljarder kronor, och nu är det alltså dags för CCM att lämna Adidas Group.

Nya ägare är Birch Hill Equity Partners som är ett kanadensiskt bolag som enbart investerar i medelstora kanadensiska bolag. De äger en mängd olika bolag inom allt från leksaker till ventilation, men CCM blir deras första sportmärke och ett av de största.

– Köpet blev klart i slutet av juli och det känns så klart skönt att få en ägare som helhjärtat vill satsa på hockey, säger Robert Zaring på CCM Sverige. De nya ägarna har ett rykte om sig att vilja jobba långsiktigt och det känns väldigt bra.

Övergången i Sverige och Europa blir antagligen väldigt smidig eftersom CCM drivs som ett eget bolag och sitter på sina egna hyreskontrakt. Kontoret blir kvar i samma lokaler som idag i Solna och lagret i Malung blir också kvar. Målet är att ägarbytet och övergången ska ske under hösten, och att det ska ske så smidigt att återförsäljarna knappt märker av det.

– Det går bra för CCM i Europa och Sverige, och när en verksamhet går bra brukar en ny ägare inte vilja gå in och förändra så mycket, säger Robert. Det kommer att bli business as usual, och på sikt tror jag att det är bra att vi blir en renodlad hockeyspecialist.

Prislappen på CCM landade på runt 900 miljoner kronor. I köpet ingår inte CCM:s licensavtal med NHL. Istället kommer lagen där att spela i Adidaströjor trots att Adidas lämnar hockeyvärlden.

 

  • Företagsinformation från Sportregistret
  • Företag: CCM Hockey AB
  • Telefon: 08-522 352 00
  • Verksamhetsinfo: CCM Hockey AB tillverkar och säljer produkter för ishockey, bandy, issport, mm. Företaget har huvudkontor i Solna och lager i Malung. Försäljningskontor med permanent utställning finns i Malung, Stockholm (08-522 35 200), Göteborg(031-719 47 10). Leveranser året runt från lager i Malung.
On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Uppdaterad artikel: Zalandos anställda kameraövervakas, loggas och hotas

2 kommentarer

Nicolas: Hej Mia! Tack för din kommentar. Vi kommer absolut att köra en uppföljning, just nu söker vi kommentarer från några utvalda sportvarumärken/leverantörer för att få deras syn på saken. Det komme...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206