Pinarello tar ny sats

Pinarello tar ny sats

Det anrika cykelmärket Pinarello gör en omstart i Sverige. Den danska leverantören Egedesö som har Pinarello i Norden har tagit hjälp av sportbranschveteranen Rune Johansson för att lyfta fram det italienska cykelmärket.

Publicerad

Det var ett drygt år sedan som Rune Johansson lämnade sportkonfektionsföretaget Newline. Han hade jobbat där i över 20 år och sett företaget växa och bli ett av de ledande aktörerna på den svenska marknaden. När det danska företaget Egedesö letade efter en person som skulle lyfta deras varumärken på den svenska marknaden kontaktade de honom.­

­- För mig kändes det då som att jag var klar med Newline. Jag tyckte också att Egedesö hade en intressant produktportfölj med en massa starka varumärken som jag trodde på. Jag tyckte att till exempel Pinarello hade underpresterat i Sverige med tanke på vilket starkt namn det har och hur stora de är ute i europa, säger Rune Johansson.

Efter den långa karriären hos Newline hade Rune ett brett och omfattande kontaktnät som kom till användning när han började jobba för Egedesö. Förutom kronjuvelen Pinarello har danskarna också varumärken som Durban, som tillverkar vikbara, urbana cyklar i mellansegmentet. Företaget har också alla Giro-produkterna, förutom försäljningen av hjälmar i Sverige. Därtill kommer etablerade tillbehörstillverkare som FSA, Vision och Finish Line.

- Vi har ett riktigt stark utbud av produkter för cykelhandlarna. Vi riktar oss i första hand till specialisterna men jobbar också med till exempel Sportson. Det gäller att vara ute hos kunderna och gnugga på för att lära känne dem och för att de ska lära känna våra varumärken, berättar Rune.

En annan styrka som Egedesö har, förutom de väletablerade varumärkena, är att leverantören har sitt eget lager i Odense därifrån leveranserna sker snabbt även till Sverige. Därför kan de svenska cykelhandlarna göra väldigt försiktiga grundordrar och sedan be om påfyllning när försäljningen kommer igång.

 

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Stadium Outlet till Femman

2 kommentarer

Tomas: Det ryktas att Stadium skruvar på ett secondhand koncept. Någon som vet?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206