Google forskar på uppkopplade kläder

Google forskar på uppkopplade kläder

Kläder har hittills varit något som skyddar mot värme och kyla plus att de skyler kroppen. Det är på väg att förändras i grunden när kläderna blir uppkopplade.

Publicerad

Google har dragit igång ett forskningsprojekt som går under namnet Project Jacquard. Project Jacquard går ut på att väva in ledande fibrer i tyger så att kläderna kan känna av rörelser eller styras med hjälp av mobilen.

Exakt vad kläderna kommer att kunna göra får framtiden utvisa men flera designers hävdar att detta är den största textila revolutionen sedan vävstolen. Det som nämns är allt från att kunna styra telefonen genom att dra fingrarna över ärmen till att reglera både värme och kyleffekter beroende på temperatur och kroppens svettningsgrad. En del jobbar till och med på att kunna byta färg på plagget med den här tekniken.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Polyver spelar högt – satsar allt på nya stövelmodellen

1 kommentar

Theo: Närproducerat är som ljuv musik ☺️

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206