Easton Hockey uppköpt av Bauer Hockey

Easton Hockey uppköpt av Bauer Hockey

Det amerikanska företaget Performance Sports Group – ägare av Bauer Hockey – har köpt Easton Hockey. Förvärvet innebär att Easton i framtiden uteslutande kommer att producera hockeyklubbor, handskar och kroppsskydd.

Publicerad

Meddelandet att Easton Hockey har blivit uppköpt kom i och för sig inte som någon överraskning för branschen. Företaget har haft det motigt både i Sverige och internationellt och hamnat i skuggan av de två stora hockeyjättarna CCM och Bauer. Den nya ägaren Performance Sports Group har redan Bauer Hockey i sin produktportfölj och därför kan det vara naturligt att koncernen nu utökar sin portfölj med ett annat högklassigt hockeyvarumärke.

I det pressmeddelande som publicerades idag skriver företaget att de ska fortsätta att jobba för att utveckla och driva Easton Hockeys varumärke vad gäller klubbor, handskar och kroppsskydd. Däremot sägs ingenting om hur framtiden ser ut för Eastons skridskor. Istället meddelar Perfomance Sports Group att de kommer att minska Eastons inblandning i alla andra produktgrupper med omedelbar verkan. Det betyder förmodligen att företaget bara kommer att utveckla och producera skridskor under varumärket Bauer i framtiden.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Stadium Outlet till Femman

2 kommentarer

Tomas: Det ryktas att Stadium skruvar på ett secondhand koncept. Någon som vet?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206