Recco för sommaren

Recco för sommaren

Genom ny teknik breddar Recco sin verksamhet från enbart vinter och lavinoffer till att bli en söktjänst året runt.

Publicerad

Recco har tagit fram en ny sökenhet som gör det möjligt att spåra personer som bär Reccoreflektorer från en helikopter. Det gör det möjligt att söka av stora områden på kort tid, en kvadratkilometer klaras av på 3–4 minuter. Den nya tekniken öppnar därför upp för att använda Recco även på sommaren för att kunna spåra personer som gått vilse, skadat sig eller på annat sätt försvunnit i naturen.

Systemet lanseras nästa sommar med början i Schweiz. En handfull märken, däribland Peak Performance, Haglöfs och Poc, är med från start och utrustar kläder, skor och utrustning med reflektorer.

 

Poc är ett av varumärkena som är med på Reccos sommarsatsning från början.

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Polyver spelar högt – satsar allt på nya stövelmodellen

1 kommentar

Theo: Närproducerat är som ljuv musik ☺️

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206