MOC gör det enklare att hantera mobilen under träningen

MOC gör det enklare att hantera mobilen under träningen

MOC föddes under en cykeltur i Jämtland. Alla skulle fram med sina mobiler för att dokumentera men det tog tid eftersom ingen hade en smidig lösning.

Publicerad

Inget är så bra för innovationer som när saker och ting inte fungerar. Precis så var det när Johan Forsgren var ute och cyklade i Issjödalen i Jämtland. Det var fantastiskt vackert och de stoppade ideligen för att ta bilder med mobilen eller kolla på gps:en. Någon fick ett mail som var tvunget att besvaras och så skulle det självklart läggas upp bilder på Instagram och Facebook.

– Alla hade sina egna lösningar för hur de förvarade sina telefonerr men ingen lösning var speciellt smidig, säger Johan. Det fick mig att börja fundera och när jag var tillbaka tog jag kontakt med Janne Fjellström som är designer och produktutvecklare och som har startat både Gneis och North Bend. Vi spånade och testade massor av prototyper innan vi kom fram till de produkter som vi nu lanserar under varumärket MOC.

 

Johan Forsgren och Janne Fjellström md katalogen som visar alla MOC:s produkter.

MOC står för Mobile Outdoor Cases och själva grundidén till deras hållare är att telefonen fästs på hållaren med hjälp av kardborre. Den mjuka delen av kardborren fästs antingen direkt på mobilens baksida, på ett hårt skal eller så används någon av MOC:s fodral. När telefonen ska användas är det bara att dra loss den från hållaren. Hållarna finns som armband för över- eller underarmen men också som en hållare som sitter på magen. Banden är elastiska vilket gör det enkelt att bara vinkla upp telefonen utan att ens ta loss den för att kunna använda den.

– När vi utvecklade våra produkter så satte vi upp en lista med saker som de måste uppfylla, berättar Johan. Den viktigaste är att det ska vara enkelt att komma åt sin mobil och det har vi löst med kardborrefästningen. Det andra var att hållaren ska sitta skönt mot kroppen och det har vi löst genom att använda elastiska band i en kvalitet som heter medical stretch. Dessutom är det viktigt att våra fodral skyddar telefonen, att de är flexibla, att de fungerar ihop med de nya större mobilerna och att det finns flera olika alternativ för hur kunden ska bära sin mobil.

En hållare på underarmen gör det lättare att komma åt mobilen på gymmet eller cykelturen.

On
Off

4 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Polyver spelar högt – satsar allt på nya stövelmodellen

1 kommentar

Theo: Närproducerat är som ljuv musik ☺️

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206