Vallarokad med Swix, Start och Oneway

Det händer mycket på vallafronten just nu – vi reder ut vem som säljer vad.

När norska Swix köpte Lundhags blev starten på en vallarokad som vi aldrig sett maken till tidigare. Swix ville samla alla sina produkter hos Lundhags och avslutade ett långt samarbete med Sportmarket så att både Swix och Ulvang längdkonfektion hamnade hos Lundhags. Eftersom Sportmarket med Fischer skidor är Sveriges största längdleverantör ville de ha ett nytt vallamärke och när Oneway meddelade att de lanserar sina egna vallor under den här vintern öppnades en möjlighet.

Oneway distribueras i Sverige av Nordic Trade som också har Start vallor men de ville inte jobba med två konkurrerande varumärken och valde att satsa på Oneway som även har stavar, skidor och konfektion. Plötsligt stod Start utan svensk distributör, men inte speciellt länge eftersom Sportmarket som sagt ville ha ett vallamärke.

Sportmarket kommer att ansvara för leveranser av Swix under den här vintersäsongen medan Lundhags tar hand om införsäljningen till nästa säsong. Samma sak gäller med Nordic Trade och start som lämnar över till Sportmarket när snön har smält.

Se där, en rokad i tre led som slutade med att alla ändå blev nöjda.