Shimano syns på Touren

Teamägaren Iwan Spekenbrink är nöjd med samarbetet med Shimano

Shimano syns på Touren

Publicerad

Komponenttillverkaren Shimano kommer att synas inom toppcyklingen också nästa år. Samarbetet med proffsteamet Argos Shimano fortsätter och nyligen förlängdes kontraktet mellan parterna med två år.

Året som gick var minst sagt framgångsrikt för teamet. Sammanlagt tog Argos Shimano 25 segrar, med fyra etappsegrar i Vuelta de Espana som kronan på verket. I teamet tävlar också den svenske cyklisten Tobias Ludvigsson.  Shimano har sponsrat det holländska teamet sedan det grundades 2005.  Team Argos Shimano är ett så kallat UCI Professinal Continental-team. Det vill säga snäppet under Pro Tour-teamen som tävlar i den allra högsta divisionen. Argos Shimano har ändå de senaste åren fått wild-cards också till de allra största tävlingarna som Tour de France och Vuelta de Espana. Med tanke på årets fina resultat finns det goda förhoppningar att Argos Shimano får ett Pro Tour status för nästa år.

 

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Full sula framåt för Vibram

1 kommentar

Sture Erkselius: Kan man köpa Vibramsulor till CrispiHunter kängor i Sverige och låta en lokal skomakare sula om dom eller måste dom skickas till Italien för omsulning ?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206