Ulf Kinnesson blir Intersports nya vd

Ulf Kinnesson blir Intersports nya vd

Publicerad

Det blir Ulf Kinneson som ska leda Intersport i framtiden. Den 53-årige Kinneson, är civilekonom och kommer från Puma, där han har varit vd för den nordiska verksamheten.

För Kinneson är tjänsten som vd för Intersport något av ett hedersuppdrag. Han har en lång erfarenhet inom den svenska sportbranschen, vilket givetvis är en fördel i det nya uppdraget.

- Jag har jobbat inom sportbranschen i över 20 år och ser uppdraget på Intersport som ett verkligt hedersuppdrag. Sedan innebär jobbet en tuff utmaning, precis som det är att jobba inom detaljhandeln över huvudtaget idag. Intersport är världens största sportkedja och det ställer sina krav på mig, säger Ulf Kinneson till Sportfack.

Tidigare i höst slutade den förra vd:n Fredrik Johanson överraskande. Vilken inställning Ulf Kinneson har till den stora förändringen i ägarförhållandena som den tidigare påbörjade vill han inte idag kommentera.

- Det är en fråga som jag idag inte vill kommentera. Mitt uppdrag är så nytt att vi inte hunnit sitta tillsammans med styrelsen ännu för att dra upp några egentliga riktlinjer för verksamheten, säger Ulf.

Han tar över vd-posten på Intersport under vårvintern. Först vill han avsluta några påbörjade projekt på Puma innan han påbörjar sitt nya uppdrag.

On
Off

9 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jack Wolfskin får ny vd

5 kommentarer

Oskar: Låg tröskel för att bli älskad. Håller med om att det lät lite trist, ska skärpa mig även om jag ibland tycker att det blir lite väl gnälligt på gnället. Mer konstruktivt framöver. Bra Johan.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842