Månadens Diva: Nanna Andersen

Nanna Andersson hade länge drömt om att få jobba på Peak Performance. Nu är hon där och jobbar som Project Manager Business Developer.

Berätta om din karriär.
– Jag har varit på Peak Performance i snart två år. Innan dess har jag varit Investment Manager och affärsområdesanvarig på ett investmentbolag samt vd för ett bolag inom sport och hälsa. Jag har även suttit i styrelsen för fyra bolag inom olika branscher. Jag sökte mig till Peak Performance eftersom bolaget kombinerar två av mina stora intressen, sport och mode. Att få vara en del av något så kreativit som kläder samtidigt som det är så starkt kopplat till business är intressant. Rollen som sådan är både strategisk och operativ, en kombination som jag tycker är utmanande och utvecklande. Jag drivs av att utvecklas och vill hela tiden lära mig nya saker. 

Varför valde du Peak Performance?
– Jag har på sätt och vis en lång relation till bolaget – i princip varje öre jag tjänade som kassörska när jag arbetade extra på högstadiet gick till Peak Performance-plagg, och redan där och då, för femton år sedan, bestämde jag mig för att en dag vara en del av bolaget.

Hur utmanas du dagligen i arbetet?
– Balansen mellan att driva framåt på ett effektivt sätt samtidigt som hela tiden ha kvalitén och analysen med sig. Vad jag menar är att det gärna får vara ”full fart framåt” så länge vi gör det i rätt riktning. Jag arbetar mycket med mål och delmål, något jag alltid har gjort både i arbetslivet och privat. Det hjälper mig att prioritera och få med viktiga aspekter. 

Varför passar nätverket Divas dig?
– Det är viktigt att lyfta fram och pusha varandra och Divas är ett utmärkt nätverk för just det.  Jag är stolt över att vara del av ett nätverk med och för kvinnor, som stöttar varandra genom karriären. Jag ser alltid till att lyfta fram kvinnor i mitt nätverk när jag får höra om någon vakant position, och jag försöker alltid pusha, ge råd och energi som förhoppningsvis kan hjälpa dem jag möter.

 

Nannas råd till unga kvinnor som vill ta sig upp och framåt i sportbranschen

• Att hela tiden våga ta chansen och tacka ja till utmaningar. Varje gång jag ställs inför något som känns lite jobbigt och pirrigt så vet jag att det är rätt.

• Var orädd, det kommer alltid finnas hinder på vägen, frågan är bara om du ska hoppa över eller springa vid sidan om. Ge aldrig upp och tro på dig själv!

• Nätverka, nätverka, nätverka! Ta dig tid för personer du möter, lyssna in, ställ frågor. Alla du möter kan vara någon du kan kontakta i morgon eller i framtiden.

• Agera proaktivt och målinriktat. Inget kommer gratis, med andra ord: Se till att det händer! 

• Ha analysen med dig, men våga lita på magkänslan.

• Omge dig med människor som ger energi.