Världsettan klar för amerikanska OS-damlaget i Golf

Världsettan och OS-guldmedaljören Nelly Korda, världstvåan Lilia Vu och världsnian Rose Zhang kommer att representera USA. USA Golf har nu presenterat de kvinnliga spelarna som kommer att representera USA i de olympiska spelen i Paris 2024, under tävlingarna på Le Golf National, den 7-10 augusti.  I laget syns världsettan Nelly Korda, som vann guld i…

Världsettan och OS-guldmedaljören Nelly Korda, världstvåan Lilia Vu och världsnian Rose Zhang kommer att representera USA.

USA Golf har nu presenterat de kvinnliga spelarna som kommer att representera USA i de olympiska spelen i Paris 2024, under tävlingarna på Le Golf National, den 7-10 augusti. 

I laget syns världsettan Nelly Korda, som vann guld i damernas golfturnering under de olympiska spelen i Tokyo 2021. Utöver Korda inkluderas den kvinnliga trion av Lilia Vu, rankad två i världen, och Risa Zhang, rankad nia i världen, som båda OS-debuterar. Detta skriver USA Golf i ett pressmeddelande.

Det blir den tredje gången golf återvänder i de olympiska spelen sedan 1904, efter återinförandet 2016, med 60 spelare för både herrar och damer i ett 72-håls slagspel på Le Golf National. 

Tar sikte på prispallen

Damtrion kvalificerade sig till USA-laget baserat på sina placeringar på Rolex världsranking för damer i golf vid slutet av de olympiska spelens kvalificeringsperiod – efter att KPMG Women’s PGA Championship hade avslutats.

“Med Korda, Vu och Zhang i laget har USA Golf en extremt begåvad grupp män och kvinnor som kommer att representera USA den här sommaren,” sade Andy Levinson, VD för USA Golf. “Dessa tre kvinnor går in i den olympiska golftävlingen med sammanlagt åtta LPGA Tour-vinster denna säsong och är redo att nå podiet i Paris.”

Nelly Korda säger följande: “Jag är hedrad över att representera USA ännu en gång på den olympiska arenan denna sommar i Paris. Att vinna guldmedaljen i Tokyo var en dröm som gick i uppfyllelse och en otrolig höjdpunkt i karriären. Jag ser fram emot att försvara min guldmedalj och att ta hem fler medaljer för USA-laget.”

I Paris kommer både herr- och damlagen att vara klädda i J.Lindebergs specialdesignade ”Red, White, Blue for Gold”-kollektion. J.Lindeberg är den officiella klädleverantören för USA GOLF i de kommande två olympiska spelen.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="33790" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]