Pernilla Nyrensten lämnar Revolution Race styrelse

Pernilla Nyrensten tar ytterligare ett steg längre ifrån det bolag hon varit med och grundat. Efter bolagsstämman kommer hon lämna styrelsen.

För ett år sedan stod det klart att Revolution Race ena grundare Pernilla Nyrensten skulle lämna vd-posten i det börsnoterade bolaget. Nu lämnar hon även styrelsen, vilket blev officiellt efter att valberedningen presenterat förslag på nästa års styrelse. För Dagens Industri berättar hon att det här är ett naturligt steg som följer på beslutet att lämna tjänsten som vd – och det faktum att den nya vd:n Paul Fischbein fungerar så bra.

– Nu är onboardingprocessen av vår nya vd helt över, Paul Fischbein gör ett väldigt bra jobb och jag känner att styrelsen klarar sig utan mig. Bolaget står väldigt starkt och kommer att må bra med Paul. Det känns bra, säger hon.

Hennes make Niclas Nyrensten kommer att fortsätta sitta med i styrelsen, och deras gemensamma bolag Nyrensten Global Holding AB har ett fortsatt stort ägande på 23,27 procent av bolagets kapital. Pernilla Nyrensten berättar att hon inte planerar några fler aktieförsäljningar.

– Inte vad jag har tänkt i närtid. Jag älskar Revolution Race men jag tycker att vi grundare måste vara duktiga på att lämna av stafettpinnen i rätt läge. Det kan hända att vi säljer någon mer gång, men vi kommer aldrig göra något som skadar aktieägarna, säger hon till Dagens Industri.

Pernilla Nyrensten kommer framöver att satsa på olika investeringsprojekt i stället, som inte handlar om varken sport eller outdoor. Närmast går paret Nyrenstens investmentbolag World Group Holding in i ett partnerskap med Tourn Asa med mål att ”bygga framtidens entertainment”, enligt Pernilla Nyrensten. Vad det innebär mer exakt vill inte avslöja ännu.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="33179" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]