Här stänger en Intersportbutik: ”Inget dramatiskt”

När hyreskontraktet går ut 31 december för Intersport i Stenalyckan, Halmstad, så väljer koncernen att inte förlänga. Nu hoppas de hitta en ny lokal där de kan förbättra butikens lönsamhet.

Vid årsskiftet stänger Intersport i Halmstad. Anledningarna är två, enligt Intersports försäljningschef Jesper Nordin: 

– Det är inget dramatiskt, det är ett hyreskontrakt som går ut och vi vill omlokalisera butiken. Vi vill ha så lönsamma butiker som möjligt, vilket vi inte får här. 

Butiken ligger bara några minuter från det stora köpcentrumet Hallarna i Halmstad, men placeringen har inte fungerat tillräckligt bra, menar Jesper Nordin. De har haft svårt att få tillräcklig lönsamhet i verksamheten. 

– Vi har haft diskussioner med vår hyresvärd, som har varit bra, men vi ser inte att vi kan bli lönsamma här.

Vart de vill etablera sig i stället vill Jesper Nordin inte avslöja. 

– Vi har lite krokar ute, men hur lång tid det kommer att ta beror lite på hyresvärdarnas vilja att möta upp. Vi ska inte rusa ut i något som vi inte tror är bra på sikt. 

Hur stor del spelar det nuvarande konjunkturläget in i beslutet?

– Inte alls! Vi är snarare expansiva just nu. Vi har ett avtal som går ut helt enkelt. Vi ser ju att vi ska finnas kvar i Halmstad, det är en sportig stad, men vi behöver analysera köpmönster och hamna där kunderna rör på sig. Vi har nästan 100 butiker så det är klart att vi kommer att både öppna och stänga butiker i hela landet.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="32816" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]