Decathlon tänker nytt – lanserar VR-spel

Snart kan du träna tennis i vardagsrummet. Decathlon har som förhoppning att få fler att börja spela i verkligheten – genom att skapa en digital version av det klassiska spelet.

Decathlon har lanserat sitt första egna VR-spel. Ett spel där man kan spela tennis.
Tanken är att man via VR-verktygen ska kunna slipa på sitt spel från hemmet. ”Tennis On-Court” är en realistisk VR-tennissimulator som ska erbjuda en spelupplevelse för spelare på alla nivåer. Som spelare kan man anpassa sin karaktär, välja olika racket och spela på olika typer av golfbanor. Spelet erbjuder också spelaren realistiska detaljer, såsom att spela med bollen innan serven och närvaron av en domare.

I spelet finns flera olika spellägen, inklusive möjligheten att spela mot AI, vänner eller online-mästerskap.
Målet är att skapa ett spel för oss sportnördar som också förbättrar vår tennisförmåga, samtidigt som man njuter av en hälsosam och spännande upplevelse.
– Vi är mer än exalterade över att presentera vårt första VR-spel. Det här klivet in i den virtuella världen förtydligar vår kärlek till sport i verkliga livet. VR-sport har som mål att bygga broar, skapa en gemenskap och – framför allt – skapa ett roligt, ansträngande, äventyr.

Målet är att lansera Decathlons VR-spel på PlayStation 5 under tredje kvartalet 2023. Redan nu kan man testa att lira Decathlons VR-spel ”Tennis On-Court” på App-Lab for Meta.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="30380" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]