Golf Skys Sverigechef efter konkursen: “Överraskad och chockad”

"Vi har ett unikt koncept och har haft enormt nöjda kunder"

Artikeln publicerades först på Svenskgolf.se

Den 4:e juli försattes Golf Sky AB i Sverige i konkurs. Beskedet fick Sverigechefen, Stefan Bergman, i måndags av de finländska huvudägarna och det har varit jobbiga dagar sedan beskedet kom.
– Det är sjukt tråkigt och ledsamt och jag är både överraskad och chockad. Vi har gjort mycket bra, jag har haft ett grymt team omkring mig. Vi har ett unikt koncept och har haft enormt nöjda kunder och försäljningen har i mina ögon varit bra om man tänker på hur kort tid vi har funnits. Tyvärr har kostymen varit lite för stor och hyreskostnader och personalkostnader har varit för höga i förhållande till intäkterna. Styrelsen i Finland kom väl till en businessgräns till slut. Vi har gjort allt vi har kunnat för att försöka anpassa kostymen men konjunkturen och konsumentbeteendet gjorde att lönsamheten helt enkelt är för dålig , berättar Stefan Bergman för Svensk Golf.

Bergman tog över som Sverigechef i november 2022 och han tror att tajmingen blev avgörande för beslutet att sätta Sverigeverksamheten i konkurs. Han känner också att tålamodet från Finland möjligen kunde ha varit lite större.
– Ja, det tycker jag nog, samtidigt som jag har respekt för beslutet och förstår deras situation. Vi har arbetat tätt ihop och de är också mycket ledsna och besvikna över att satsningen inte fungerat som vi hoppats. Hade vi kommit igång ett år tidigare så hade allt kunnat se annorlunda ut.

Konkursbeskedet innebär att den svenska verksamheten tagits över av en konkursförvaltare. Butiken kommer att ha öppet som vanligt under helgen och sedan kommer man att inleda en försiktig utförsäljning redan på måndag.
– Vi har respekt för marknaden och våra leverantörer och vill absolut inte krascha marknaden. Förvaltarna har varit väldigt lyhörda och utförsäljningen kommer att pågå i tre, fyra veckor och ske på ett respektfullt sätt mot alla kollegor i branschen, berättar Bergman.

De anställda på Golf Sky AB har en månads uppsägningstid och Bergman ser inte att Golf Sky kommer att göra någon vidare satsning i Sverige i närtid.
– Den här satsningen är nog över för Golf Sky. Jag tillsammans med några andra har redan planer för framtiden för jag älskar branschen och alla leverantörer. Jag är säker på att det går att få lönsamhet i branschen men man måste vara extremt försiktig med utgifterna, säger Stefan Bergman.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="30244" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]