Primus lanserar friluftskök för tuffa expeditioner

För de tuffaste turerna. För de blåsigaste miljöerna.

Sportfack kunder under sitt besök på Outdoor by Ispo se Primus nya friluftskök till kommande år. Nu skickar det svenska företaget ut pressmaterial om den nya serien, döpt till Ulti Stove Systems och Ulti Pots, som alltså ska finnas på marknaden från och med våren 2024. Enligt företaget själva är nya serien Primus mest kraftfulla och vindtåliga hittills.
“Med företagets 130 år av erfarenhet i ryggen är det spännande att kunna lansera en ny serie för nästa generation äventyrare, säger Eric Svartström, R&D Manager på Primus. Många expeditioner sker långt ut i vildmarken, under väldigt blåsiga, regniga och sandiga förhållanden. I Ulti Stove Systems har vi kombinerat vår kunskap kring flexibilitet, design, ergonomi och hållbarhet för att utforma en serie som klarar de allra tuffaste situationerna.” 

Hårda fakta om Primus nya Ulti Stove Systems
• Katalytisk förbränning och infraröd strålningsbrännare – dvs. utan låga som riskerar att slockna. 
• Tryckregulator som säkerställer en kontinuerlig och hög värmeeffekt. • Ett fjärrslangsystem gör det möjligt att vända bränslebehållaren upp och ner för användning i kallare väder. 
• Brännare med låg tyngdpunkt och tre ben ger en stabil bas för matlagning på olika underlag. 
•En hårdanodiserad aluminiumgryta med hällpip och integrerad värmeväxlare. 
• Det robusta handtaget viks över locket för att låsa samman delarna till en stötskyddad förpackning. 
• Produkten är utformad för att användas med handskar. 
• Finns i två storlekar, Ulti Stove System 1 liter räcker till 1-2 personer, medan 1,8-litersversionen passar bäst för 2-3 personer. En större 2,7-liters gryta är lämplig för en något större grupp eller när snösmältning är en viktig faktor. 

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="30107" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]