Greppen kan förbättra golfspelaren

Att sälja golfklubbor kan med rådande ekonomi vara tufft för vardagsgolfaren. Men att byta grepp kan vara lättare. Kanske är detta något att kampanja för på lokala klubben.

I en tid där ekonomin inte är lika stark som vi vant oss vid kan det vara tufft att sälja dyra produkter. Inom golfen finns det gott om produkter med ett högt pris och därför finns det risker att försäljningen sjunker jämfört med år av bättre ekonomi bland världens alla spelare.

Men att byta grepp är inte så dyrt, och kanske är detta något att göra mer kampanjer om? Golf Pride, tillverkare av just grepp, hoppas förstås på detta. Det amerikanska företaget har gjort en undersökning för att se hur greppet påverkar golfspelaren och det visar sig att nya, fräscha, grepp innebär en utökad slaglängd på 2,3 yards, det vill säga 2,1 meter.

Dessutom ökade svinghastigheten hos de spelare som deltog i testet. Vad Golf Pride också vill påvisa är att 82 procent av deltagarna kände att klubban var ”säker” eller ”mycket säker” i händerna, alltså att det inte fanns en risk att tappa greppet och därmed slå ett dåligt slag. När det kom till att använda sig av ett gammalt grepp var det bara 24 procent av deltagarna som ansåg att klubban kändes säker i handen.
– Resultaten i det här detaljerade testet visar tydligt att det är värt att greppa om sina golfklubbor. Vi har bevisat med den här studien att nya grepp kan ge ökad längd, högre bollhastigheter och mer självförtroende med klubban i händerna, säger Greg Cavill, Global Project Engineering Manager.
– Vi är exalterade över att fortsätta utforska fördelarna med att greppa om, och att få mer förståelse i hur händernas kontakt med klubban kan påverka resultaten.

Så kanske är det inte nya klubbor som säljer bäst i sommar på Sveriges golfklubbor. Kanske är det istället nya golfgrepp för att därmed ge spelaren utrustning som, i alla fall i händerna, känns som ny.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="29919" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]