PDL United ansöker om rekonstruktion – nio dotterbolag påverkas

Padeln har det minst sagt tufft. Nu meddelar en av giganterna att man ansökt om rekonstruktion.

Upp som en sol. Ned som en pannkaka. Så kan man, lite styggt, beskriva padelns uppgång och fall i Sverige.
Under hösten meddelade WAP, en av de två dominerande aktörerna på svenska padelmarknaden, att man inlett een rekonstruktion. Den andra stora padel-jätten, PDL United, har tidigare i veckan lämnat in en rekonstruktionsansökan för en stor del av koncernen. Totalt är det nio dotterbolag som påverkas och dessa står för en omsättning på ungefär 400 miljoner kronor, 30 procent av gruppens totala siffror.

“Efter pandemin har idrottsutövarna till viss del återgått till andra idrotter och intresset för padel har sjunkit. Vidare har beläggningen under vissa tider på dygnet sjunkit då spel mitt på dagen inte sker i samma utsträckning som det gjorde under tidigare rådande restriktioner. Samtidigt har branschen generellt blivit överetablerad”, skriver företaget i sin rekonstruktionsansökan.

Som mest hade PDL United 850 padelbanor. 300 av dem har avvecklats. Nu vill man avveckla flera men många av de berörda sitter med långa hyresavtal.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="29854" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]