Tracker lanserar ny lättvikts-GPS

Med endast 60 gram och en betydligt simplare konstruktion har Tracker skapat en ny GPS-sändare till lösa hundar i skogen.

Jägare med hund är väl medvetna om hur otympliga trackers kan vara. Med nya Tracker Bark ritas kartan om och en hund-GPS är inte längre vad den alltid varit.

Istället för en väst eller liknande har Tracker nu skapat en GPS i ett betydligt mindre format. Produkten kan förstås fortsatt användas i en väst men nu kan man också ha koll på sin hund genom att fästa sin Bark i halsbandet. Dessutom fungerar den med en VHF-enhet om man vill förlänga räckvidden, vilket förstås är en fördel inom vissa jaktformer. Bark är också fullt kompatibel med WeHunt vilket förbättrar säkerheten och gör jakten roligare för både de med och utan jycke – då man enkelt kan spåra hundens rörelser via applikationen i sin telefon.

Bark har, som namnet antyder, skallindikator vilket signalerar i appen när en hund skäller. Den har också ståndindikator, vilket alltså påvisar när hunden står still. Man kan enkelt skapa ett geostaket för att få en mer träffsäker följning och tack vare 4G-kompatibiliteten kan Tracker Bark användas överallt där det finns täckning.

Andra fördelar med produkten är bland annat vikten på 60 gram, stöttåligheten och att den är vattentät.
Batteritiden ligger på 15–60 timmar beroende på väder- och täckningsförhållanden.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="29796" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]