The North Face lanserar dräkt för kvinnor – av kvinnor

Med en ny dräkt tillgängliggör The North Face bergen för kvinnor.

Att ta sig till bergstoppar är sannerligen ingen enkel sak. För kvinnor har man dessutom behövt göra det i produkter som inte är skapade för deras fysik.
The North Face vill göra något åt detta och har därför lanserat en ny dräkt, döpt till Himalayan Suit. Det är, enligt tillverkaren, deras tekniskt mest avancerade dräkt hittills och produceras med den senaste teknologin för att klara av de allra tuffaste strapatserna.

För att tillverka dräkten har The North Face anlitat sin egen atlet Dawa Yangzum, som tidigare varit på planetens högsta punkt. Passform har anpassats, funktionen och utformningen lika så. Dessutom har man tagit fram ett västupphängningssystem med integrerad förvaring, inspirerad av löparvästar.

Isoleringen är ”mappad” och formade kanaler ska fördela värmen på ett sätt som passar kvinnokroppen bättre. Dragkedjan har reducerad längd för mindre volym och en dragkedja baktill har adderats för att förenkla på- och avtagande. Som namnet Himalayan Suit antyder är dräkten skapad för de allra högsta topparna och de allra tuffaste förhållandena. Yttertyget heter Futurelight och underarmarna, rumpan och underbenen är skapade med Spectra-ripstop. Tyget är självklart vattentätt och ska skydda mot klippor och spetsiga bergsklättringsverktyg.