Vandring poppis som sommarträning

Solosporter utomhus är i topp när svenskar planerar sin träning under semestern, och allra mest poppis är vandring. De organiserade lagsporterna hamnar i botten på listan.

Svenskar vill träna utomhus under semestern. I slutet av juli publicerades Viktväktarnas studie om vilken träningsform som är mest populär under sommaren. Vandringen blev en klar vinnare, följt av cykling och löpning.

Undersökningen gjordes av Sifo och totalt var det 38 procent av de tillfrågade som planerade att prioritera träning under sommaren, även om det var fler än så, hela 58 procent, som hade vandringsplaner. 37 procent planerade att cykla och 27 procent ville ut på löprundor under sommaren. Organiserade idrotter som handboll, basket och friidrott hamnade i botten.

– Under semestern har vi oftast mer tid för att ta hand om oss själva och kan motionera mer. Vandring är en utmärkt träningsform som samtidigt ger minnesvärda upplevelser i form av vackra sevärdheter. En stor bonus är det är gratis, kan utföras nästan överallt och passar de allra flesta, säger Karin Nileskog, kostexpert på WW ViktVäktarna, i ett pressmeddelande.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="26607" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]