Decathlon tar fram egen snösko

Ingen nisch tycks vara för smal! Decathlon har genom sitt egna varumärke Quenchua tagit fram nya snöskor för vandring även på lurigt underlag.

I och med att pandemin stängde ner flera skidanläggningar världen över säsongen 2020-2021 tog sig många istället ut i den närliggande naturen. Helt plötsligt uppstod behovet av promenadskor anpassade till vintern och därför har Decathlon nu tagit fram den något nischade produkten ”snöskon”. Modellen från Quechua heter SH100 Easy och är en produkt av utveckling för att ta fram en sko som är lättmonterad, lättjusterad samt ger en större rörelsefrihet under svåra förhållanden.

Det som utmärker sig med snöskorna enligt Decathlon:

• Greppet på snön. Det viktigaste attributet med snöskor är förstås greppet och med sex metallpunkter och krampor under ramen ska snöskorna ge br agrepp oavsett underlag.
• Naturliga gångrörelsen. Skorna är en förlängning av befintliga fötter. Mjukt EVA-material för det enkelt att knata.
•Lätta att bära och anpassa. Tre kardborrband gör dem enkla att fästa. Enligt Decathlon själva tar det ”högst tolv sekunder”. Inte illa.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="2500" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]