Här öppnar Lululemons första Sverigebutik

Hajpade, kanadensiska konfekionsvarumärket Lululemon har landat i Sverige. Inom en snar framtid öppnar man dessutom sin första flaggskeppsbutik. På hetaste möjliga shoppingplats.

Det har varit på gång ett tag och nu är det klart. Sportfack kan avslöja att populära, kanadensiska Lululemon öppnar sin första egna butik mitt i Stockholms city nu på fredag den 1 juni. Adressen blir Smålandsgatan 20, mellan Norrlandsgatan och Norrmalmstorg.

Här öppnar Lululemons första Sverigebutik
Lululemon utvecklar tränings-, yoga- och cykelkonfektion för herrar och damer.

Butiken blir en cirka 200 kvadratmeter stor flaggskeppsbutik och förutom träningskläder kommer butiken kunna göras om till yogastudio där välkända Lululemon-ambassadörer kommer att hålla yogaklasser. 

Lululemon startade i Vancouver 1998 och sålde till en början både utrustning för yoga samt erbjöd just yogaklasser. Sedan starten har det minst sagt gått bra för bolaget som 2016 omsatte knappt 20 miljarder kronor.

Från att ha utvecklat sitt sortiment till fullstortering för yoga för herr och dam, har Lululemon breddat sig till vattensport och träning. Dessutom tillkom cykel som kategori när man för drygt ett år sedan köpte varumärket 7mesh.

2014 öppnade varumärket sin första europeiska butik, i London och nu är det alltså Sveriges och Stockholms tur.

Här öppnar Lululemons första Sverigebutik
Lululemon har utvecklat träningsmode sedan starten i Vancouver 1998.