Salming Sports stänger butik

Indoor- och löpskovarumärket Salming Sports stänger en av sina konceptbutiker. Orsaken är att företaget gör en stor omstrukturering på grund av en föränderlig sporthandel.

Våren 2015 öppnade Salming Sports sin konceptbutik på Kungsgatan i Stockholm. Sedan dess har mycket förändrats med konsumenternas köpbeteenden inom detalj- och sporthandeln. Nu stänger Salming sin Stocholmsbutik, en åtgärd av flera som bolaget nu genomför.

I samband med en omstrukturering av Salming Sports ABs verksamhet, som bland annat omfattar en omorganisation av huvudkontoretoch en avveckling av Stockholmsbutiken.

Salming Sports stänger butik
Tomas Solin, vd Salming Sports.

– Den snabba globala omstruktureringen av detaljhandeln och den kraftiga tillväxten av näthandeln påverkar även Salming och vi har nu med de senaste årens erfarenhet och investeringar i våra fysiska butiker dragit slutsatsen att vårt koncept fungerar bättre i betydligt mindre enheter och kanske inte nödvändigtvis i traditionella A-lägen, säger Tomas Solin vd för Salming Sports i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Salming-kunden är ofta en destinationskund som redan känner till varumärket och vet vad dom vill köpa. Vi har ingen ambition att vara fysisk detaljist i form av en detaljistkedja men ser ett värde i att kunna presentera våra produkter i kanske en butik per land i fokuserade mindre enheter.

Salming har idag egna butiker i Göteborg och Berlin samt partnerskapsbutiker i Zürich, Norge samt öppnar ny butik i Prag den 7 maj i vår. Sistnämnda är till ytan en tredjedel av den butik som nu läggs ned i Stockholm.