Triathlonprodukter

Triathlon är de tuffa grabbarnas och tjejernas sport. Intresset ökar snabbt och därför måste du ha koll på vilken utrustning som krävs.


Triathlonprodukter

Aclima

Varm på känsliga ställen
Att använda ett varmt underställ är lönlöst om triathleten samtidigt använder en bomulls-BH närmast kroppen. Aclima har lösningen på problemet med sin Aclima Hotwool BH/sporttopp. Merinoullen värmer även när den är blöt och Hotwool-BH:n har en dragkedja framtill vilket underlättar en snabb av-och påklädning. Finns i storlekarna från 70A till 95D.

Aclima Aclima AB 0047-321 50 600


 

Triathlonprodukter

Asics

Barfota i skon
Vid bytena i triathlon kan många sekunder sparas. Det har Asics haft i tankarna när de försett sin sko, Gel-Noosa Tri7 med elastiska snören. Skon har också ett mjukt innermaterial som gör skon halkfri även om man springer barfota. I tå och häl finns reflekterande partier som gör att löparen syns bra i mörkret. Skon är snabb som en racesko men ger ändå det stöd och den stabilitet som en triathlet behöver.

Asics Asics Sverige AB 08-544 40960


 

Triathlonprodukter

Bell

Aerodynamiskt huvudskydd
Luftmotståndet är triathletens värsta antagonist. Bells Javelin tempohjälm hjälper till att reducera denna outtröttliga kraft. Visiret skyddar inte bara ögonen utan minskar också luftmotståndet. Hjälmens böjbara sidor gör det enkelt att snabbt komma i och ur hjälmen. Javelin har tre ventilationshål framtill som kyler triathleten en varm sommardag.

Bell Shimano Nordic 018-561 611


 

Triathlonprodukter

Head

Som fisken i vattnet
Denna våtdräkt från Head ger bra rörlighet och optimal flytkapacitet. Tri Comp 12-dräkten är gjord i 5 millimeter tjock neo-pren som följer kroppens former. Dräkten har en glidyta som reducerar motståndet i vattnet vilket underlättar simningen. Den omvända dragkedjan ska ge bättre komfort runt hals och nacke. Det ger också en säkrare tillslutning och gör växlingen smidigare och snabbare.

Head CBM produkter AB 08-448 2890


 

Triathlonprodukter

Pearl Izumi

Fagert och funktionellt
Pearl Izumi levererar denna triathlondräkt för kvinnor som passar utmärkt för kortare tävlingar. Materialet är vatten- och klorresistent samt skyddar samtidigt mot solen. Blixtlåset på ryggen är placerat bredvid ryggraden för att undvika skav. Dräkten har tunn och smidig vaddering som effektivt transporterar bort fukten och som torkar snabbt. Dräkten levereras med matchande sportbehå som passar perfekt under dräkten.

Pearl Izumi Shimano Nordic 018-561 611


 

Triathlonprodukter

Prologo

Sitt bekvämt och stabilt
Stussen tar ofta stryk vid triathlonlopp och dessutom glider den blöta byxan lätt över cykelsadeln. Prologo Nago Evo-sadelns slide-control-mönster hjälper cyklisten att hålla positionen. Sadeln har också utskurna sidor där benen rör sig mest för att få en bra kraftöverföring. Sadeln har en bra sittkomfort tack vare mjukare stoppning framtill på sadeln.

Prologo Merida Sverige AB 031-742 8560


 

Triathlonprodukter

Puma

Ett naturligt steg
Ett smidigt och naturligt löpsteg eftersträvar Puma med sin Faas 300 sko. Skon har företagets egen Bioride-teknologi som ska ge triathleten en följsam känsla vid löpsteget. Faas 300 är en lättviktssko och formen på sulan ger möjlighet till ett bra frånskjut. Yttermaterialet är luftig mesh som gör skon sval även vid varma förhållanden.

Puma Puma Nordic AB 042-197 100


 

Triathlonprodukter

Trek

Överkomlig specialprodukt
Motionärs-triathleten har kanske inte möjlighet att köpa specialutrustning för alla discipliner. Treks tempo/triathloncykel Speedconcept 2.5 är trots bra ramgeometri och hyggliga komponenter (Sram Apex) en prisvärd investering. Cykeln har en kallextruderad aluminiumram som är reducerad på flera ställen för att hålla nere vikten. Dold bakbroms och invändig vajerdragning minskar luftmotståndet och kapar sekunder.

Trek Trek Sweden AB 035-260 1070 


 

Relaterat företag i Sportregistret

  • Aclima AB

    Aclima AB säljer och marknadsför det prisvinnande varumärket Aclima – Högkvalitativa mellanlagerplagg, underställ, strumpor, mössor och handskar i merinoull. Direktleverans från egen fabrik och lager.