Beach 2011

Rutor för killar och starkt färgade mönster för tjejer. Där har ni kort de hetaste trenderna för stranden i sommar men det finns mer att berätta och det gör vi på nästa sida.


Dam

Baddräkt eller bikini? Även om allt fler väljer baddräkt så är bikinin helt ohotad som det populärste plagget på stranden. Den är totalt dominerande men samtidigt finns det väldigt många och olika stilar på den. Allra vanligast är det som kallas för tre­kanten men den ska helst knytas runt nacken istället för att ha axelband. Ett alternativ är bandeaun som är en bredare överdel som finns både med och utan axelband. I sommar ska det dock vara med axelband och gärna så att de går i kors på ryggen.

Bikinitrosorna har fortsatt låg skärning men sidhöjden kan vara allt från en till sju centimeter och ju högre sidhöjd desto sportigare stil. Boxertrosan får dock vänta ett år till innan den gör en större comeback på stranden.

Beach 2011

För tjejerna är det grafiska mönster som gäller. Ränder och prickar är stort liksom andra geometriska former och till det kommer blommönster som är mer naturtrogna än killarnas grafiska stil.

Det finns två stora färgtrender. Den första är aqua eller allt från grönt till blått och den andra är starka neonfärger ihop med vitt. Ingen av dem är större än den andra så det gäller att ha båda i sortimentet. Enfärgat finns men då kanske bara på den ena delen eller bandkantat med en annan färg, helt enfärgat är sällsynt men bara just därför kommer några att vilja ha det.

Till sist några rader om en detalj som kommer att bli viktig – det lilla skärpet. Ni måste ha några bikinis med skärp hemma i butiken för det är en detalj som verkligen höjer modegraden och får bikinin att andas premium.

Beach 2011

 


Herr

Längden på killarnas shorts blir lite kortare och de riktigt coola kommer att kolla 80-talskorta och tajta shorts. Knälånga med fast linning och snörning istället för resår är dock det säkraste kortet. Passformen är fortfarande rymlig men ändå långt ifrån så baggy som de var för 3–4 år sedan.

Mönstermässigt finns det en stor trend och det är rutor. Precis som i streetmodet är det grungestilen med lite skogshuggarstuk som gäller men det är lite starkare färger och kontraster för stranden än vad som gäller i staden. Det andra mönstret som gäller är klassiska Hawaiiblommor fast inte så färgstarka utan mer grafiskt enfärgat.

Beach 2011

Enfärgade fält, eller colour blocking som de trendiga säger, är också en stark trend som vi känner igen från skidkläder. Här finns det två trender – antingen riktigt starka färger i stark kontrast eller tvärtom med färger som går ton-i-ton.

Färgmässigt är det antingen kaxigt ungt med starka färger eller så är det mer sobert med svart, vitt och matchande färger. De starka färgerna är starkast men har du en kundgrupp över 25 år ska du se till att ha en hel del shorts i lite mer dämpade färger så får du sälja mer.

Beach 2011
[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="3754" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]