Head jagar talanger

Racketjätten Head ska vara med och ta fram och utveckla nästa generation av svenska tennisstjärnor. Det gör man i samarbete med Good to Great Tennis Academy som drivs av de förra storspelarna Magnus Norman, Nicklas Kulti och Mikael Tillström.

Målet med akademin är att hjälpa svenska tennisjuniorer att utvecklas, bli bättre och slutligen nå den absoluta världstoppen. Rackettillverkaren Head kom tidigt med i planeringen av Good to Great Tennis Academy. Det berodde på att en av de drivande i projektet, Magnus Norman som coachade Robin Söderling hade bra kontakter med Head via elittennisen. Utvecklingen på materialsidan går idag inte lika fort som den gjorde för 20 år sedan. Då gick utvecklingen med stormsteg. Men precis som inom all idrott görs ständiga förbättringar i både racketar, senor och bollar.

– För Head är det oerhört nyttigt att kunna testa produkterna med unga begåvade juniorer och äldre erfarna tennisproffs. Det är den bästa mixen.  Jag är väldigt glad att ha Head i mitt sortiment och att få delta i den här satsningen, säger Magnus ”Gusten” Gustavsson grundare av GSL som är svensk leverantör för den amerikanske rackettillverkaren.

Målsättningen för Good to Great-projektet är att bygga Europas ledande tenniscenter i Stockholm. Antalet spelare som får delta kommer att vara begränsat och verksamheten att drivas terminsvis.  Redan nu är projektet igång och verksamheten drivs än så länge med bas i Salk-hallen i Stockholm.