Inför Golfmässan 2008

Jönköping gör sig redo för jubileum. Golfmässan 2008 firar 20 år och bjuder på många nyheter och flera nya utställare.

Golfsveriges stora högtid och viktigaste träffpunkt stundar om bara några dagar. Nedräkningen har redan börjat för den tjugonde årliga golfmässan i ordningen. Men inköpsmässan har fått en ny general – Anders Westerlund, som tidigare i år tog över driften av Sveriges Golfleverantörers Förening, SGLF.

– Det känns väldigt spännande att arrangera mässan, säger Anders. Det är något nytt för mig, men jag har ju jobbat massor med golf tidigare så jag har många goda kontakter inom branschen.

Anders säger att han ser sin nya uppgift som en intressant utveckling på sitt tidigare yrke som annonschef på tidningen Svensk Golf.

Årets mässa bjuder som sig bör på en stor bredd av såväl stora som små leverantörer. Totalt 67 utställare kommer att finnas på plats på Elmia för att visa upp 2009 års produkter. Nya utställare för i år är bland annat danska In2golf med konfektion och accessoarer, Ego Optiska, med glasögon och solglasögon från Peak Performance, Björn Borg och J.Lindeberg. Pink Ribbon Golf, British Golf Brands, Backcountry Equipment och Back on track är andra mässnykomlingar.

Förra årets succé med en drivingrange där klubbor kunde provas ut, utökas i år till att vara öppen alla mässdagar. Ett nytt entrésystem introduceras också för att göra registreringen smidigare. Varje besökare får en unik streckkod som registreras i entrén, vilket gör statistiken lättare att läsa av.

Anders ser även fram emot att träffa sitt gamla gäng på Svensk Golf som satsar på en monter med tidningsredaktionen på plats. Tillsammans med Golf.se kommer de även att arrangera webb-tv med intervjuer och reportage från mässan.

Inför Golfmässan 2008

Bland utställarna syns bland annat Cobra Golf som planerar att visa upp en revolutionerande nyhet med ny teknologi för vanliga golfare. Men lite hysch, hysch, vill man skapa kring nyheterna, som visas upp i Sverige före USA.

– På mässan kommer vi att visa flera nyheter, bland annat två helt nya drivers och ett nytt järnset, säger Niklas Knutsson vid Cobra.

En av dessa drivers är King Cobra L5V som är utvecklad för att skapa längre och rakare slag. L5V har även den största och mest förlåtande träffytan tillsammans med det nya systemet Adjustable Flight Technology.

Andra som med glädje ser fram emot mässan är Prestige Sports.

– Mässan är årets händelse och betyder allt, säger Magnus Mukkulainen på Prestige. Alla är där och kollar vad som är nytt, så det gäller att få ut sitt budskap.

I urvalet av allt nytt från Prestige återfinns den glansiga dambollen XDC Lady Crystal. Med smalare elastiskt skal medför den högre spinn, drop och stop vid greenen. Dual-radius multi-dimple-mönstret minimerar luftmotståndet och förlänger både höjd och längd.

Sports Scandinavia har också en hel del nyheter att visa i mäss-montern.

– Bland annat kan vi visa upp en helt ny typ av bag, säger Tobias Hankers på Sports Scandinavia.

Vagnbagen Devolver är enligt Tobias Ogios hetaste bagnyhet. Bagen har en stor avtagbar ficka som kan bli en separat träningsväska med plats för flera klubbor. Ytterligare bagar från Ogio, golfskor från Ecco, sex nya putters från Rife och heta kollektioner från Bunker Mentality och Pringle Golf kommer även att visas upp i montern.

Faktaruta

Var: Elmia, Jönköping. Datum: 30 september-2 oktober. Etablerad år: 1989. Antal utställare: 67.

Inför Golfmässan 2008 Inför Golfmässan 2008