Skeppshult utsedd till Årets Leverantör Cykel 2008

Vi tog undersökningen Årets Leverantör till en ny nivå, men resultatet förblev detsamma. Skeppshult tar sin sjunde seger och är Sveriges i särklass bästa cykelleverantör.

Sju segrar, varav de fem senaste på raken, är ett otvetydigt bevis på att Skeppshult är Sveriges bästa cykelleverantör. Innan vi går in på årets resultat mer i detalj vill jag kort berätta om de förändringar vi gjort med årets undersökning.

Sportfacks undersökning Årets Leverantör har utvecklats till ett mycket viktigt verktyg för landets sportleverantörer. Genom den kan leverantörerna se var de behöver sätta in resurser och i efterhand stämma av ifall en ökad satsning på till exempel säljstöd gav ett bättre betyg. I år har vi tagit hjälp av undersökningsföretaget Easyresearch för att genomföra undersökningen via nätet. Det har lett till att vi har tredubblat antalet svarande butiker, vilket har medfört att flera mindre leverantörer nu har fått tillräckligt med svar för att komma med på listan. Det i sin tur gör att vi utökar listan från de 12 bästa till de 25 bästa vilket känns oerhört kul. Bland de tio främsta är sex nykomlingar som tidigare år inte fått tillräckligt många svar. Men nu är de med och deras hårda arbete uppskattas helt klart av landets cykelbutiker.

Tillbaka till årets resultat och Skeppshults sjunde seger. Förra året vann Skeppshult sex av sju kategorier, men i år får de faktiskt nöja sig med delsegern i kategorin Kvalitet. Det förringar dock inte deras jämna nivå i allt eftersom de är bland de fyra bästa i sex av de sju kategorierna. Det har bara blivit svårare att vinna nu när det är dubbelt så många företag med på listan. Jämnheten på alla delar i Skeppshults verksamhet är resultatet av en tydlig kvalitetsinriktning från Skeppshults ledning. Det är inte bara komponenter och svetsfogar som ska präglas av kvalitet – alla delar i verksamheten ska göras utifrån en önskan om högsta kvalitet.

Quality Bike är tillbaka på andra plats efter en tillfällig visit på fjärdeplatsen förra året. Precis som Skeppshult ligger Quality Bike i topp i flera kategorier och bäst resultat når de i Leveranser och Lönsamhet där de tar tredjeplatser. Deras totalbetyg på 27,1 poäng är bara 0,8 poäng bakom Skeppshult och så nära har ingen varit smålänningarna de senaste fem åren.

Som årets nykomling hittar vi Cykloma som med tre delsegrar – Service, Reklamationer och Säljstöd – och en totalpoäng på utmärkta 26,9 slår sig in på tredje plats. Cykloma är nykomling på vår lista men firar 20 år som leverantör i år. Mer om dem och deras verksamhet kan du läsa på sidan 10.

På fjärde plats hittar vi Unicykel som med placeringarna 1-1-5-4-4-3-4 i Årets Leverantör Cykel sedan 2002 visar att de är en av landets absolut bästa cykelleverantörer. Mellan andra och fjärde plats skiljde det bara 0,3 poäng, så det var ett oerhört jämnt år.

På femte plats hamnar fjolårets tvåa Jofrab och även i år är de överlägsna i kategorin Leveranser. På platserna 6-10 hittar vi fem nykomlingar på listan. Precis som i fallet Cykloma handlar det inte om några nya företag – de är nya på så sätt att det här är deras första år på listan Årets Leverantör Cykel.

Finska Helkama är sexa, sjundeplatsen delas av Cykeldistribution och Velo Sport och därefter kommer Titania-Import och M3 Nordic. Värt att notera är att M3 Nordic vinner kategorin Lönsamhet före Cykeldistribution.

Bland de företag som var med på förra årets lista är det Shimano Nordic som förbättrar sig mest. Inbördes klättrar de från tionde till sjunde plats och deras poäng ökar från 22,2 till 24,7.

Till sist vill jag sända alla butiker som svarat på undersökningen ett stort tack. Det är oerhört inspirerande för oss att ta vår viktigaste undersökning till en helt ny nivå och det är enbart genom ert engagemang som det är möjligt. Tack.

Skeppshult utsedd till Årets Leverantör Cykel 2008 Skeppshult utsedd till Årets Leverantör Cykel 2008

Relaterat företag i Sportregistret

  • Shimano Nordic AB

    Shimano Nordic AB är ett grossistföretag för delar och tillbehör för cykel och fiske, med flera starka agenturer. Leverans till Sverige, Island, Finland, Norge och Danmark året runt från centrallager i Holland.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="5268" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]