Gore hjälper elefanter

Gores unika affärsidé som bygger på att göra alla tänkbara produkter utifrån ett och samma material har nu fått ännu en produkt i sortimentet – skor för elefanter. Bakgrunden var att två elefanter på Singapor Zoo – Tun och Jamilah – hade såriga fotsulor som vägrade att läka. Problemet var att elefanterna snabbt plockade bort…

Gores unika affärsidé som bygger på att göra alla tänkbara produkter utifrån ett och samma material har nu fått ännu en produkt i sortimentet – skor för elefanter.

Bakgrunden var att två elefanter på Singapor Zoo – Tun och Jamilah – hade såriga fotsulor som vägrade att läka. Problemet var att elefanterna snabbt plockade bort bandage med snabeln och utan skydd på fötterna så läkte inte såren. Elefanterna behövde vattentäta skydd som andades, annars skulle deras sår aldrig läka.

Djurparken kontaktade Gore och de började jobba på en lösning. Problem var att en elefantfot sväller flera centimeter då den belastas med elefantens hela tyngd. Det krävde en speciell form för att de inte skulle lossna. Att elefantfoten är nästan helt rak gjorde inte problemet lättare. Lösningen blev en sko med både blixtlås och kardborreband och individanpassad form.

Skorna sägs fungera som de ska, Tun och Jamilah gillar dem och deras fotsulor får äntligen den behandling de behöver.

Av: Martin Willners