Longdriving i Stöten

Fjällvärlden och golf kan vara en riktigt bra kombination – på sommaren. Vintertid är det andra sporter som gäller. Det tycker dock inte Stöten som ordnade en longdrivingtävling från toppen av World Cupbacken. 35 golfare var anmälda till den öppna tävlingen där de fick två lysbollar var att skicka iväg utför backen. Allra längst slog…

Fjällvärlden och golf kan vara en riktigt bra kombination – på sommaren. Vintertid är det andra sporter som gäller. Det tycker dock inte Stöten som ordnade en longdrivingtävling från toppen av World Cupbacken.

35 golfare var anmälda till den öppna tävlingen där de fick två lysbollar var att skicka iväg utför backen. Allra längst slog Bent Sondberg vars boll stannade förts 483 meter från tee – som ett hyggligt långt par 5-hål. Damklassen vanns av Jessica Andersson med 422 meter.

Dessa lysbollar flyger inte lika bra som en vanlig golfboll. Därför fick de inbjudna spelarna Jessica Andersson och Patrik Andersson – båda europamästare i long driving – sex vanliga bollar att sätta rekord med. Jessica skickade iväg en av bollarna 512 meter och Patrik Anderssons bästa boll slutade rulla vid 567 meter.

Av: Martin Willners