Gesunda vill bli Sveriges modernaste skidort

Gesundaberget AB har tagit upp kampen med fjällanläggningarna om skid- och snowboardåkarna. Totalt kommer 130 miljoner kronor att investeras i anläggningen de närmaste åren och bakom den satsningen står Stafan Engström, grundare av Peak Performance, och affärsmannen Ulrich John. Första steget är 50 nya snökanoner som gör det möjligt att öppna anläggningen på 36 timmar…

Gesundaberget AB har tagit upp kampen med fjällanläggningarna om skid- och snowboardåkarna. Totalt kommer 130 miljoner kronor att investeras i anläggningen de närmaste åren och bakom den satsningen står Stafan Engström, grundare av Peak Performance, och affärsmannen Ulrich John.

Första steget är 50 nya snökanoner som gör det möjligt att öppna anläggningen på 36 timmar med -5°. Kanonerna ska också förlänga säsongen med en månad.

Huvuddelen av investeringen går dock till att åttafaldiga antalet egna bäddar till cirka 1.000 inom tre år. Gesunda ligger utanför Mora.

Av: Martin Willners

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="4677" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]