Bröderna Eklöf golfsatsar

För ett par år sedan köpte bröderna Ulf och Bo Eklöf (grundare av Stadium) golfbanan Ekerum på Öland. Förra året inledde de ett samarbete med den finska hotellkedjan Holiday Club om att utveckla anläggningen till en komplett familjeanläggning. Redan har tre miljoner kronor investerats i att bygga om några av hålen på de båda 18-hålsslingorna…

För ett par år sedan köpte bröderna Ulf och Bo Eklöf (grundare av Stadium) golfbanan Ekerum på Öland. Förra året inledde de ett samarbete med den finska hotellkedjan Holiday Club om att utveckla anläggningen till en komplett familjeanläggning.

Redan har tre miljoner kronor investerats i att bygga om några av hålen på de båda 18-hålsslingorna och renovera några av lägenheterna i hotellet. Detta är dock bara början. Golfbranschen.se berättar att ägarna till Ekerum planerar att iunvestera runt en halv miljard kronor i anläggningen.

– Vi kommer att satsa på ett brett utbud med olika aktiviteter – med familjen i fokus, säger Ulf Eklöf till golfbranschen.se. Det betyder en stärkt spa-anläggning, juniorcamp, äventyrsminigolf, pool ute och inne, golfshop och en hel del kultur.

På anläggningen projekteras också 300 lägenheter runt banorna i storlek från 60 till 125 kvadratmeter. Plus att restaurangen ska renoveras.

– Första sommaren sålde vi andelar för 13 miljoner kronor och det är 40 procent mer än beräknat, säger Mats Svensson som är vd för Holiday Club. Ekerum är ett starkt varumärke och i vår siktar vi på en betydligt högre beläggning och vi vill att anläggningen ska vara öppen minst 30 veckor vilket är mer än tidigare.

För arbetet med att bygga om golfbanan svarar Peter Nordwall och han har bland annat byggt om hål 9 på Långe Jan så att det fått vatten framför green och förhöjda tees. Även hål 3 ska få en damm framför green inom kort.

För att kunna utveckla anläggningen ytterligare har bröderna Eklöf köpt skogsfastigheten Rälla Gård och Halltorps Golfbana för drygt 50 miljoner kronor. Nu ska bara Länsstyrelsen säga sitt om planerna.

Av: Martin Willners

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="4674" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]