Cykelsamarbete i Göteborg

Organisationen Svensk Cykling, som arbetar och lobbar för att cyklingen ska öka i Sverige, har en ny hittat på ett nytt sätt att locka fler upp i sadeln. Organisationen har tillsammans med några andra intressenter i Göteborg gått samman för att göra stadens innevånare till cyklister i allt större grad. Cykelutmaningen, Hisingens Cykelklubb, Svenska Mässan,…

Organisationen Svensk Cykling, som arbetar och lobbar för att cyklingen ska öka i Sverige, har en ny hittat på ett nytt sätt att locka fler upp i sadeln. Organisationen har tillsammans med några andra intressenter i Göteborg gått samman för att göra stadens innevånare till cyklister i allt större grad. Cykelutmaningen, Hisingens Cykelklubb, Svenska Mässan, Trafikkontoret Göteborgs Stad och Svensk Cykling har tillsammans skapat projektet Cykelvägen som man menar ska bana väg för att fler ställer bilen och väljer att cykla till jobbet.

– Mot bakgrund av alla klimatlarm är sådana här satsningar nödvändiga, säger Klas Elm, ordförande i Svensk Cykling. Svenskarna måste cykla mer och oftare, och cykling måste bli ett prioriterat transportmedel om Sverige ska klara klimatmålet till år 2050. Ett utmärkt sätt att minska antalet bilresor är att fler cyklar till jobbet. Cykelvägen tar fasta på just det, säger Klas.

Cykelvägen är ett paketerbjudande som företag, organisationer och kommuner kan köpa in till de anställda. Paketet, som är designat för att uppmuntra de anställda att mer frekvent välja cykeln till jobbet, ger rabatt för lag som anmäler sig till Cykelutmaningen, en miljö- och friskvårdsaktivitet som vänder sig till anställda vid företag, förvaltningar och kommuner, entré till Sveriges största cykelmässa ”På Två Hjul” i januari samt startplats i ett 25 kilometer långt speciallopp av ”Hisingen Runt” som arrangeras av Hisingens CK.

Av: Mattias Björklund