California Style börjar med Mada

Sverige har fått en ny sportmodeleverantör med gamla rävar bakom rodret. Bolaget heter California Style och ägs gemensamt av Martin Krejci, Peter Lundvall samt bröderna Greger och Roger Cornelius. Martin kommer närmast från Bruhns där han rattade kläderna från Fox, innan dess jobbade han på Interski med Oxbow. Greger och Roger driver tillsammans Combisport med …

California Style börjar med Mada Läs mer

Sverige har fått en ny sportmodeleverantör med gamla rävar bakom rodret. Bolaget heter California Style och ägs gemensamt av Martin Krejci, Peter Lundvall samt bröderna Greger och Roger Cornelius. Martin kommer närmast från Bruhns där han rattade kläderna från Fox, innan dess jobbade han på Interski med Oxbow. Greger och Roger driver tillsammans Combisport med bland annat Völkl och Marker i portföljen, där jobbar även Peter som säljare.

– Vi har länge länge velat ge oss in på konfektionsbiten för att kunna jämna ut våra säsonger, säger Greger Cornelius. Vi ville dock ha med oss någon med lång erfarenhet av att sälja konfektion och dessutom ville vi starta med att starkt varumärke. Nu föll båda bitarna på plats i och med att Martin Krejci ville göra något eget och att vi nosade upp Mada. Martin kommer att ha huvudansvaret för vår nya klädsatsning.

Mada är ett amerikanskt märke med bara tre år på nacken. Det grundades av Vince de la Pena utifrån en vision att skapa ett märke där surf- och skateboardstilen mixades med rock ’n roll för att få en ännu råare image. Märket har nått stora framgångar i USA och prisats i flera designtävlingar. Trots framgångarna lever grundtanken kvar att plaggen bara ska säljas i specialbutiker för surf och skateboard. Kollektionen består av jeans, T-shirts, skjortor, hoods och tillbehör som kepsar och skärp.

Mada har upprättat ett Europakontor och lager i Biarritz, Frankrike. California Style kommer dock att jobba med eget lager i Sverige. Huvudkontoret kommer att ligga i Stockholm, men säljkår kommer att delas med Combisport. Det innebär också att Martin Krejci kommer att fungera som säljare för Völkl och Tecnica på södra Sverige.

– Vi kommer att vända oss till brädbutiker i både Danmark och Sverige och erbjuda dem Mada, säger Greger. Precis som i USA ska det bara säljas i de rätta butikerna. På sikt kommer vi att plocka in fler klädmärken i Californa Style, men nu är vi igång med Mada och det känns riktigt roligt.

Av: Martin Willners