Nytt material gav VM-guld

När Sydafrika sparkade hem guldet i rugby-VM nyligen så gjorde de det i ett helt nytt underställsmaterial. Materialet heter IonX och är utvecklat av Canterbury of New Zealand. Materialet tillför kroppen negativa joner för att kompensera för det överflöd av positiva joner som människan utsätts för från alla sorters ljus. Canterbury påstår att de negativa…

Nytt material gav VM-guld

När Sydafrika sparkade hem guldet i rugby-VM nyligen så gjorde de det i ett helt nytt underställsmaterial. Materialet heter IonX och är utvecklat av Canterbury of New Zealand.

Materialet tillför kroppen negativa joner för att kompensera för det överflöd av positiva joner som människan utsätts för från alla sorters ljus. Canterbury påstår att de negativa jonerna ska öka en idrottsmans prestation med upp till 2,7 procent genom att syreupptagningsförmagan förbättras och genom att kroppen förbränner mjölksyra snabbare.

Canterbury säger att materialet ska behålla sin effekt i 60 tvättar och de tror så mycket på IonX att de tagit ett 20 år långt patent på det.

Av: Martin Willners

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="4538" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]