Normark får nytt fiskemärke

Normark kommer från 1 december ta över distributionen av fiskemärket G. Loomis i Sverige. G. Loomis är en premiumtillverkare av spön och flugfiskerullar och tidigare har de jobbat med fristående distributörer i olika länder. Från första december tar Shimano Fishing över distributionen i Europa, Afrika och Mellanöstern och därmed hamnar märket hos Normark. G. Loomis…

Normark kommer från 1 december ta över distributionen av fiskemärket G. Loomis i Sverige. G. Loomis är en premiumtillverkare av spön och flugfiskerullar och tidigare har de jobbat med fristående distributörer i olika länder. Från första december tar Shimano Fishing över distributionen i Europa, Afrika och Mellanöstern och därmed hamnar märket hos Normark.

G. Loomis har haft en bra tillväxt i Europa de senaste 4-5 åren och insåg att de inte skulle klara av att ta sig till nästa nivå på egen hand. Samarbetet med Shimano ger dem tillgång till flera nya marknader och butiker.

– Vi är mycket nöjda med att nästa säsong kunna presentera ett bredare sortiment framförallt på flugfiskesidan, säger Matts Baum, vd på Normark Scandinavia AB. G. Loomis blir även ett komplement till Shimanos egna spinn- och haspelspön. Shimano är en av våra viktigaste samarbetspartners både i Sverige och övriga Europa genom vårt moderbolag Rapa VMC Group.

G. Loomis är främst en spötillverkare för alla sorter fiske. De har också egna flugfiskerullar och en kollektion med kaxiga T-shirts för fiskare som vill visa sitt intresse även en bit ifrån vatten.

Av: Martin Willners

Relaterat företag i Sportregistret

  • Shimano Nordic AB

    Shimano Nordic AB är ett grossistföretag för delar och tillbehör för cykel och fiske, med flera starka agenturer. Leverans till Sverige, Island, Finland, Norge och Danmark året runt från centrallager i Holland.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="4523" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]