Michelin till Shimano Nordic

Shimano Nordic har lagt till ett minst sagt välkänt varumärke i sin produktportfölj. Michelin, ett av världens mest välkända varumärken, som tillverkar däck och med en årlig omsättning på drygt 147 miljarder kronor, har slutit ett avtal med Uppsala-företaget. Avtalet innebär att Shimano kommer att ta hand om distributionen av Michelins cykeldäck i Finland och…

Michelin till Shimano Nordic

Shimano Nordic har lagt till ett minst sagt välkänt varumärke i sin produktportfölj. Michelin, ett av världens mest välkända varumärken, som tillverkar däck och med en årlig omsättning på drygt 147 miljarder kronor, har slutit ett avtal med Uppsala-företaget.

Avtalet innebär att Shimano kommer att ta hand om distributionen av Michelins cykeldäck i Finland och exklusivt i Sverige och Norge, från och med första september.

Genom samarbete med världens bästa cyklister och över 100 års erfarenhet av däcktillverkning så har Michelin utvecklat en linje däck, från absoluta tävlingsdäck på MTB och landsväg till helt ny linje city- och trekkingdäck. Michelin erbjuder nu en av de bästa och mest kompletta linjer av däck som finns, säger Shimano i ett pressmeddelande.

– Det här är helt i linje med vår strategi att erbjuda de bästa produkterna och starkaste varumärkena som finns tillgängliga. Detta stärker vår position på marknaden och gör oss ännu mer konkurrenskraftiga. Vi vill vara en komplett leverantör för alla cykelbutiker och sportbutiker, och med Michelin i vårt sortiment känner vi att vi ytterligare stärker vår position som den ledande distributören i Norden, säger Peter Fåglum, marknadschef på Shimano.

Michelins strategi är att vara en global aktör på alla däckmarknader och har som målsättning att fortsätta vara världsledande på däck och mobil assistans. Företaget tillverkar över 190 miljoner däck per år.

Av: Mattias Björklund

Relaterat företag i Sportregistret

  • Shimano Nordic AB

    Shimano Nordic AB är ett grossistföretag för delar och tillbehör för cykel och fiske, med flera starka agenturer. Leverans till Sverige, Island, Finland, Norge och Danmark året runt från centrallager i Holland.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="4409" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]