Åre Bike Park + Shimano = sant

Åre Bike Park som är en del i Skistar Åres sommarsatsning, och Shimano Nordic Cycle AB inleder ett samarbete. Enligt ett pressmeddelande från Shimano är syftet med samarbetet att stärka båda parter inom segmentet utförsåkning på cykel. Det konkreta resultatet är en ny större cykelled inom Åre Bike Park där Shimano är med som finansiär.…

Åre Bike Park som är en del i Skistar Åres sommarsatsning, och Shimano Nordic Cycle AB inleder ett samarbete. Enligt ett pressmeddelande från Shimano är syftet med samarbetet att stärka båda parter inom segmentet utförsåkning på cykel.

Det konkreta resultatet är en ny större cykelled inom Åre Bike Park där Shimano är med som finansiär. Leden ska börja på Mörvikshummeln med målgång utanför Kabinbanans dalstation. Den exakta sträckningen av leden kommer att etableras under sommaren 2007 då även bygget ska påbörjas.

Målsättningen är att cykelleden ska invigas i sin helhet under hösten 2008. Svårighetsgraden på leden kommer att vara medelsvår till avancerad med flera hopp och velodrom kurvor på vägen ner.

Ulf Olofsson, områdesansvarig för Åre Sommar:

– Den här leden är ett naturligt steg i utvecklingen av Åre Bike Park. Det är den populäraste typen av cykelleder idag inom Åre Bike Park och vi behöver utveckla fler leder i den stilen. Stilen och svårighetsgraden gör att ett brett spektra av cyklister har kul på denna typ av led. Både dom som redan är duktiga cyklister men även relativt nybörjare inom utförsåkning på cykel brukar ganska snabbt utvecklas till att gilla medelsvår till avancerade leder.

– För oss på Shimano är det enormt roligt att få vara en del av Åre Bike Parks satsning, säger Peter Fåglum, marknadschef Shimano Nordic Cycle AB. De har hittills gjort ett fantastiskt arbete och när de nu utvecklar ytterligare, kommer Åre Bike Park bli en ännu viktigare plats på den nordiska cykelkartan. Vi är gärna en del av det som kan utveckla användandet av cykel i allmänhet och Åre Bike Park utvecklar för mountainbike i alla dess former och för alla typer av cyklister. Shimano och övriga varumärken som vi representerar i Norden passar perfekt i en miljö som Åre Bike Park.

Sedan 2005 har Åre som destination satsat stort på sommarturism, och detta med framgång. Skistar Åres bidrag i denna satsning är liftburna aktiviteter där Åre Bike Park är en viktig del. Åre Bike Park är namnet på de cykelleder som är tillgängliga från liftarna, vilket är Kabinbanan, VM6:an, Hummelliften samt Bergbanan. Idag finns 25 cykelleder utför Åreskutan i olika stil och svårighetsgrad med en total längd av cirka 40 kilometer. En majoritet av lederna finns på lågzon. I satsningen på cykling finns även med andra funktioner som cykeluthyrningar, cykelskola, cykelpatrull och inte minst Åre by som är väl anpassad till cykelturismen. Åre och Åre Bike Park ligger mycket lång fram inom segmentet utförsåkning på cykel och kan idag placeras i absoluta toppskiktet bland destinationer i Europa.

Av: Mattias Björklund

Relaterat företag i Sportregistret

  • Shimano Nordic AB

    Shimano Nordic AB är ett grossistföretag för delar och tillbehör för cykel och fiske, med flera starka agenturer. Leverans till Sverige, Island, Finland, Norge och Danmark året runt från centrallager i Holland.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="4361" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]