Åre-VM gav rekordresultat

Alpina VM i Åre blev en god affär för de arrangerande företagen. Det skriver VM-bolaget Åre 2007 AB, i ett pressmeddelande. Arrangemanget överträffar förväntningarna även ekonomiskt, menar bolaget och fortsätter: Med ett beräknat rörelseresultat på ca 35 miljoner kronor på en omsättning på 330 miljoner kronor – ett historiskt resultat för ett svenskt idrottsevenemang av…

Alpina VM i Åre blev en god affär för de arrangerande företagen. Det skriver VM-bolaget Åre 2007 AB, i ett pressmeddelande.

Arrangemanget överträffar förväntningarna även ekonomiskt, menar bolaget och fortsätter: Med ett beräknat rörelseresultat på ca 35 miljoner kronor på en omsättning på 330 miljoner kronor – ett historiskt resultat för ett svenskt idrottsevenemang av den här digniteten. Utvärderingar av samhällseffekterna visar att under tävlingsperioden har besökarna omsatt motsvarande 328 miljoner kronor. Av dessa är 190 miljoner rena skatteintäkter. Siffrorna är prognoser och det slutliga reviderade bokslutet kommer att presenteras i slutet av augusti.

Bakom VM 2007 AB står Skistar, Åreföretagarna och Svenska skidförbundet. Skistars del av vinsten beräknas uppgå till 11 miljoner, enligt företaget själva.

– Åre VM 2007 blev inte bara en stor idrottslig framgång. Vi har även skapat ett mycket bra ekonomiskt resultat till VM-bolagets ägare. Ur ett historiskt perspektiv är detta förmodligen det bästa resultatet någonsin för ett svenskt idrottsevenemang, säger Olof Stenhammar, styrelseordförande Åre 2007 AB.

Av: Mattias Björklund

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="4323" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]