Samarbete ska ge fler triathletkunder

Samarbeten för att få fler utövare/kunder ska aldrig underskattas. Löpartidningen Runner’s World och Svenska Triathlonförbundet har startat ett samarbete som löper på ett år. Det berättar tidningen i ett pressmeddelande. – Hälsotrenden i Sverige är väldigt tydlig och Triathlon är en perfekt motionsform för den som bryr sig om sin hälsa. Därför har vi valt…

Samarbeten för att få fler utövare/kunder ska aldrig underskattas. Löpartidningen Runner’s World och Svenska Triathlonförbundet har startat ett samarbete som löper på ett år. Det berättar tidningen i ett pressmeddelande.

– Hälsotrenden i Sverige är väldigt tydlig och Triathlon är en perfekt motionsform för den som bryr sig om sin hälsa. Därför har vi valt att samarbete med Svenska Triathlonförbundet, säger Robert ”Jojje” Karlsson, marknadschef på tidningen Runner’s World.

Triathlonförbundet har en långsiktig strategi med målen 8.000 starter, 1.200 tävlingslicenser och 3.000 medlemmar i föreningarna under år 2012 och Ola Silvdahl, generalsekreterare är positiv:

– Samarbetet med Runner’s World ger oss möjligheten att kommunicera ut budskapet med triathlon som en spännande motions och tävlingsform för dem som redan gillar löpning. Undersökningar visar att 30 procent av Runner’s Worlds läsare också håller på med cykel som är ett av delmomenten i vår sport.

Av: Mattias Björklund