Tre prisade snowboardföretag

Den europeska snowboardbranschen har fått sin egen Oscarsgala. I samband med att facktidningen Source höll sitt första Snowboarding Industry Forum i Chamonix passade branschorganisationen EuroSIMA på att ordna galamiddagen Snow Ball. Evenemanget samlade drygt hundra personer som diskuterade snowboardindustrins position idag, framtida hot och möjligheter och hur bolagen kan samarbeta för att öka intresset för…

Den europeska snowboardbranschen har fått sin egen Oscarsgala. I samband med att facktidningen Source höll sitt första Snowboarding Industry Forum i Chamonix passade branschorganisationen EuroSIMA på att ordna galamiddagen Snow Ball. Evenemanget samlade drygt hundra personer som diskuterade snowboardindustrins position idag, framtida hot och möjligheter och hur bolagen kan samarbeta för att öka intresset för snowboard i Europa. Självklart hann de även med både åkning och party också.

Under galamiddagen delades tre pris ut. Source pris till årets genombrottsmärke tilldelades norska Bataleon som med sina konvexa brädor visat att snowboarden långt ifrån är färdigutvecklad. Ispos nya pris till Årets Snowboardprodukt tilldelades Burton för deras nya EST-teknologi i brädan X8. EST är en kombination av steglös infästning av bindningarna på brädan och en bindning med mjuk bottenplatta för ökad känsla.

Till siste delade EuroSIMA ut sitt pris Lifetime Achievement Award som går till en eller flera personer som gjort betydande insatser för snowboardens utveckling i Europa. Första mottagare av detta pris var grundarna av Nitro Snowboards – Sepp Ardelt och Tommy Delago.

Av: Martin Willners