We behöver pengar för att växa i USA

Wesc expansion i USA intensifieras. Men ett kapitaltillskott måste till för att göra verklighet av planerna västerut. Det skriver företaget i ett pressmeddelande. Wescs försäljningstillväxt i USA för verksamhetsåret 2006/2007 uppgick till 168 procent. Bolaget har redan idag erhållit förordrer för höstkollektionen i USA som är närmare 85 procent högre än förra året vid denna …

We behöver pengar för att växa i USA Läs mer

Wesc expansion i USA intensifieras. Men ett kapitaltillskott måste till för att göra verklighet av planerna västerut. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Wescs försäljningstillväxt i USA för verksamhetsåret 2006/2007 uppgick till 168 procent. Bolaget har redan idag erhållit förordrer för höstkollektionen i USA som är närmare 85 procent högre än förra året vid denna tidpunkt. För verksamhetsåret 2007/2008 räknar Wesc med att omsätta minst 200 miljoner kronor globalt och uppnå ett positivt resultat.

Den kraftiga tillväxten i USA har lett till att bolaget behöver ett omedelbart kapitaltillskott. Nove Capital, en av bolagets huvudägare, har erbjudit sig att säkra kapitalbehovet genom att tillskjuta ytterligare kapital. Förslaget innebär att Nove Capital tecknar en nyemission om totalt 10 miljoner kronor på en kurs på 47 kronor per aktie samt ger bolaget möjlighet att kalla på ytterligare 10 miljoner kronor till samma kurs om bolaget finner att detta behövs inom de närmaste 18 månaderna.

– Wesc har det senaste året lyckats öppna upp många dörrar i USA som framöver kan ge en stark tillväxt. Vi räknar med att USA skall vara vår största marknad redan nästa år vi är mycket nöjda med att en av våra huvudägare är villiga att tillföra ytterligare kapital med så kort varsel, säger Greger Hagelin, vd och grundare, Wesc.

Av: Mattias Björklund