Ny sportkedja till Sverige

Sport-Sverige är på väg att få en ny butikskedja. I slutet av juli öppnar amerikanska skokedjan The Athlete’s Foot (TAF) sin första butik i landet. Det blir tuffast möjliga konkurrens redan från början. Den 60 kvadratmeter stora butiken med modebetonade kläder och skor kommer nämligen att ligga mitt i mellan Stadium och Din Sko i…

Sport-Sverige är på väg att få en ny butikskedja. I slutet av juli öppnar amerikanska skokedjan The Athlete’s Foot (TAF) sin första butik i landet. Det blir tuffast möjliga konkurrens redan från början. Den 60 kvadratmeter stora butiken med modebetonade kläder och skor kommer nämligen att ligga mitt i mellan Stadium och Din Sko i köpcentret Triangeln i centrala Malmö.

– Det är ett jättebra läge för oss. Butiken kommer att vara hundra procent fashionprodukter från märken som Adidas, Nike, Puma, Converse, Everlast, Reebok, New Balance och Le Coq Sportif, säger Jimmie Incegul som tillsammans med sin bror Cam är nyblivna master franchisetagare för The Athlete’s Foot i Sverige.

Båda bröderna har tidigare erfarenhet från detaljistledet. Jimmie från klädbranschen och Cam från databranschen. Nu är planen att etablera The Athlete’s Foot ordentligt i Sverige. I augusti ska de skriva ett preliminärkontrakt för en lokal i ett nytt köpcenter i Hyllie utanför Malmö (klart 2009 eller 2010) och de har redan skrivit ett preliminärkontrakt för en lokal i köpcentret Entrén som byggs vid Värnhemstorget i Malmö.

– Den lokalen är på 109 kvadratmeter och det innebär att vi även kommer att ha löparskor i sortimentet. Enligt planerna ska köpcentret stå klart 2008 och vi kommer att ligga bredvid Intersport, säger Jimmie.

Ytterligare två år senare (2010) är tanken att kedjan ska etablera sig i Göteborg och Stockholm genom andra franchisetagare. Jimmie har goda förhoppningar om kedjans framtid.

– Det känns som att det behövs mer sportmode. Den biten är ganska tom i Sverige och framförallt i Skåne, säger Jimmie.

The Athlete’s Foot grundades 1971 i USA och finns idag representerat i över 40 länder.

Av: Magnus Reithner

Relaterat företag i Sportregistret

  • Mylna Sport

    Mylna Sport levererar och marknadsför olika varumärken inom träning, hälsa och livsstil. Mylna Sport är Nordens största på träningsutrustning och erbjuder produkter för att träningen ska bli rolig och effektiv!