Cannondalegafflar återkallade

Cannondale har upptäckt ett fabrikationsfel på två av sina komponenter. Felet finns i de båda gafflarna Lefty Speed Carbon SL och Lefty Speed DLR 2 och finns monterade på flera mountainbikemodeller för 2007 och 2008. – Det har redan inträffat olyckor på grund av det här. Vi rekommenderar starkt alla som har en cykel med…

Cannondale har upptäckt ett fabrikationsfel på två av sina komponenter. Felet finns i de båda gafflarna Lefty Speed Carbon SL och Lefty Speed DLR 2 och finns monterade på flera mountainbikemodeller för 2007 och 2008.

– Det har redan inträffat olyckor på grund av det här. Vi rekommenderar starkt alla som har en cykel med dessa komponenter att ta kontakt med sin återförsäljare, sa Chris Peck på Cannondales R&D-avdelning i ett pressmeddelande från företaget.

Information om hur komponentproblemet ska hanteras kommer att gå ut till alla auktoriserade Cannondale-leverantörer. Cannondale själva säger sig ha vidtagit åtgärder för att felet inte ska uppkomma igen.

Av: Mattias Björklund

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="4257" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]