Estnisk sportkedja siktar på Sverige

Den estniska sportkedjan Sportland, med 115 butiker i framför allt Estland, Lettland och Litauen, är inte främmande för att även etablera sig i Sverige. Det säger Sportlands grundare Are Altraja och Anti Kalle i en intervju med tidningen Market. – Vi har kartlagt den svenska sportbutiksmarknaden och vet att vi har ett koncept som skulle…

Den estniska sportkedjan Sportland, med 115 butiker i framför allt Estland, Lettland och Litauen, är inte främmande för att även etablera sig i Sverige.

Det säger Sportlands grundare Are Altraja och Anti Kalle i en intervju med tidningen Market.

– Vi har kartlagt den svenska sportbutiksmarknaden och vet att vi har ett koncept som skulle passa hos er, säger Are Altraja till tidningen.

I första hand siktar dock Sportland på att etablera sig ordentligt i grannländerna Finland, Ryssland och Ukraina. En expansion till Sverige skulle tidigast kunna ske om två, tre år, enligt Sportlands grundare.

Uttalandet ger blandade reaktioner från Sveriges sportbransch. Bo Eklöf, vice vd Stadium och Fredrik Johansson, vd för Intersport säger sig ha bra koll på Sportland och är inte oroliga för eventuell konkurrens.

Team Sportias vd Tommy Andersson, däremot ser ett hot i den estniska sportkedjan.

– Jag ser Sportland som ett hot mot hela sporthandelsmarknaden i Sverige. Om de etablerar sig här så kommer det att påverka alla svenska aktörer, säger Tommy till Market.

(Källa: Market).

Av: Mattias Björklund