XO2 på väg till Sverige

Sverige är på gång att få ett nytt surf- och beachmärke. Det är norska XO2 som just nu håller på att bearbeta den svenska marknaden. XO2, som uttalas extreme oxygen, grundades för tre år sedan av norrmannen Vicente Modahl. Sortimentet består av en sommarkollektion med bland annat bikinis, boardshorts, T-shirts, linnen, byxor, huvtröjor och jackor.…

Sverige är på gång att få ett nytt surf- och beachmärke. Det är norska XO2 som just nu håller på att bearbeta den svenska marknaden.

XO2, som uttalas extreme oxygen, grundades för tre år sedan av norrmannen Vicente Modahl. Sortimentet består av en sommarkollektion med bland annat bikinis, boardshorts, T-shirts, linnen, byxor, huvtröjor och jackor. Modahls motto har varit att tillverka coola, tuffa och kvalitativa surf- och beachprodukter, säger Annika Creutzer på Sportagile som har hand om distributionen i Norge och Sverige.

– Vi är ett märke i samma genre som Quiksilver, O’Neill och Billabong men vi har lägre prisbild. Vi vill att alla ska kunna köpa produkterna.

Trots att märket bara har drygt två år på nacken har det kommit väl ut på marknaden. I Norge finns det representerat i ett fyrtiotal butiker och i länder som Holland, Storbritannien, Belgien och Grekland har det också börjat ta marknadsandelar.

Annikas förhoppning är att märket ska finnas i svenska butiker nästa sommar. Hon har varit i kontakt med flera kedjor och planerar att framöver besöka landets större butiker.

– Och så ställer vi ut på Swesport i januari nästa år. Då kommer vi även att kunna visa upp en vinterkollektion som blir lite snowboard- och freeridrelaterad. Produktionen är i full gång och det ser riktigt bra ut.

Av: Magnus Reithner