Knapp ökning för kläd- och skoförsäljningen

Sko- och klädförsäljningen inom fackhandeln hade en blygsam uppgång under april. Det visar Svensk Handel Stil:s Blixtindex för månaden. Indexet visar att försäljningen av kläder ökade med 0,9 procent jämfört med samma månad förra året och att försäljningen i skobutikerna ökade med 0,5 procent. Det skriver Svensk Handel i ett pressmeddelande. Hittills i år, januari-april,…

Sko- och klädförsäljningen inom fackhandeln hade en blygsam uppgång under april. Det visar Svensk Handel Stil:s Blixtindex för månaden. Indexet visar att försäljningen av kläder ökade med 0,9 procent jämfört med samma månad förra året och att försäljningen i skobutikerna ökade med 0,5 procent. Det skriver Svensk Handel i ett pressmeddelande. Hittills i år, januari-april, har försäljningen av kläder ökat med 4,7 procent och skoförsäljningen med 14,5 procent.

– Inte helt oväntat blev försäljningsökningarna lugnare efter mars rekordökning på cirka 15 procent för kläder och 35 procent för skor. Mycket av den normala aprilhandeln kom i stället i mars. Maj förra året var en mycket bra försäljningsmånad. Jag tror därför att eventuella försäljningsökningar inom modebranschen kommer att vara blygsamma under innevarande månad i år, säger Mikael Sandström branschordförande i Svensk Handel STIL.

Blixtindex mäter försäljningstillväxten i fackhandeln i jämförbara enheter (like for like) och i löpande priser.

Av: Mattias Björklund