Unicykels hotellsamarbete är en succé

När representanter från Unicykel och resebyrån Langley Travel träffades för ett par år sedan kläckte de båda företagen en rullande projektidé. Varför inte samarbeta inom kategorin cykeluthyrning för aktiva hotellgäster? Nu, snart tre säsonger senare, är projektet en succé som växer. – I höst när Langleys nya hotell i Karibien står klart, kommer vi att…

När representanter från Unicykel och resebyrån Langley Travel träffades för ett par år sedan kläckte de båda företagen en rullande projektidé. Varför inte samarbeta inom kategorin cykeluthyrning för aktiva hotellgäster? Nu, snart tre säsonger senare, är projektet en succé som växer.

– I höst när Langleys nya hotell i Karibien står klart, kommer vi att ha ett hundratal Nishikicyklar ute för uthyrning på fyra hotell, säger Rickard Ölander, försäljningschef på Unicykel och projektansvarig för uthyrningsprojektet.

Förutom cyklarna som Langley köpt loss av Unicykel, står företaget för grundutbildning av hotellens personal. För de som ansvarar för uthyrning på Langleys hotell, på Korsika och i franska Alperna, ska förutom uthyrningsdelen, även klara av reparationer och byta reservdelar på cyklarna. Cyklar och delar körs fraktas smidigt ned med Langleys egna plan, förklarar Rickard.

Cyklarna som hyrs ut just nu Men glöm alla rostiga standardcyklar eller treväxlade gubbcyklar som ofta kan vara legio vid uthyrning utomlands. Eftersom Langley Travel alltid varit en hotellkedja som satsat på lite mer avancerade aktiviteter för sina gäster har Unicykel försökt hitta de bästa och roligaste cyklarna för varje hotell. Resultatet har blivit många uthyrda cyklar och nöjda gäster.

– Vi har utifrån de olika platserna och miljöerna där hotellen ligger anpassat modellprogrammet. Därför finns det alltifrån hybrider, till MTBs och racers att hyra beroende på var gästerna bor, säger Rickard och poängterar att racers varit extra populära det senaste året.

En bonus som samarbetet gett är att flera av hotellgästerna som cyklat på Nishiki valt just det märket väl hemma i cykelaffären.

Av: Mattias Björklund